Списание “Муза”


ИЗТЕГЛИ СПИСАНИЕ "BG Muse"!

ИЗТЕГЛИ СПИСАНИЕ "BG Muse"!


Този брой няма да се променя. Това е историята има само 3д в него, а следващите ще са с много подраздели, художествен, изкуство, култура, хоби, спорт, работа и тн… Като всичко ще се прави от експерти и ще се събира в главно меню подобно на това в първи брой. Така че ако те интересува Скулптура – щракаш си на бутона и цяло списание е за теб.. но може да се върнеш и да разглеждаш други теми.. Целта е обогатяване на знанията ни във всички сфери.. Като професионалисти ни насочват, с интервюта, събития, случки, профили, отговори на писма, статии, преводи… Понеже нямам ограничение за печат, няма ограничение и в броя на страниците, всеки сам да си ги печата на принтера, който каквото иска….
Структурата на списанието засега е:

Съдържание
Много категории: 3д, 2д, арт, музика, писатели, туризъм, хоби, клюки, смях ….
Всяка от категориите има ръководител, както и автори, журналисти, редактори, все едно отделно списание и съдържат всяка от тях :
Заглавна

Съдържание (с малки картинки)

Новини:

Ревюта: дизайн, проект, издателство, фирма, идея

Интервюта: Чуждестранни, Български
Портфолио:
Уроци:
-Урок на броя
-Урок (секция за начинаещи)
Съвети:
Писма:
Реклами:
Благодаствена страница:
Събития:

Секция сп.Мuse(съвети, хардуер, софтуер, запознаване с екипа, писма, обратна връзка)

Разработили
—————————

В съседен zip, до списанието ще има възможност за виждане на всички профили от изминалия месец, за да има хронология ще добавим вашите интервюта под формата на тематизирани директории с файлове, примерно: directory – 3d/spybg.pdf

Ето временната структура както и етапно решение на проектната задача:

Структура на списание Муза

Структура на списание Муза


PDFa съдържа:
1. Структура на списание Муза
2. Теоретична постановка на проектиране на електронните медии (нова наука) през призмата на един корабостроител (лично мнение)
3. Ръководство за креативност и проектиране на нов продукт (лично мнение)
Ето и допълнителна връзка ако горната се развали:
http://www.2shared.com/file/11203226/bc8b9463/rycovodstvo_za_nov_produkt.html

А ето и от каква драсканица се тръгна тази беше 20тата на брой;))): http://i46.tinypic.com/rgyn44.jpg
Нищо не е окончателно, така че не се срамувайте помагайте за да излезе нещо.

a

Списание “Муза” е част от доброволна инициатива на “БЪЛГАРСКА ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ” състояща се от електронни списания, които желаят да помогнат за каузата “ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО”. Тези списания ще се отличават с емблема. Тя ще се дава безплатно на други медии, които работят по подобни каузи в полза на Българското общество. Всеки брой ще се предлага в четири варианта, на български, на английски, право за печат и легнало за гледане на монитор – съответно и на двата езика. Ако искате да се присъедините: Вижте страницата “ЗА НАС“. Списанията ще толерират дори и чужденци помагащи за популяризиране на БЪЛГАРСКОТО(за пример позволяващи превод на ценни и образователни статии).

Списанието е за култура и изкуство и ще се казва “Муза”.  Онлайн списание “Муза”, което предлагаме на вашето внимание сега е списание за култура и изкуство и по-точно за културата и изкуството на обществото ни!

Ще се предлага онлайн под формата на pdf и ще бъде интерактивно. Насочено е към културата и изкуството на обществото ни и е част от поредица списания, които ще излизат постепенно насочени на разностранни тематики. Безплатно е. Формата ще е в четири варианта А4 легнало за гледане на компютър и A4 право за печат, като традиционна медия и на български и английски език. Ако желаете по-голям формат, ще трябва да се свързвате с нас допълнително.
Процеса засега:

Александър Иванов (neveroqtno@gmail.com) Image and video hosting by TinyPic

Валентин Йовчев (spybg.deviantart.com)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ще е част от поредица списания, които ще излизат когато излязат:). Ще са с динамична насоченост тоест има интерес към рибата прави се списание риболов..  Всички ще са безплатни. Реклами ще се слагат на всяка фирма помогнала било с даване право на артиста да си покаже картинките или някаква финансова субсидия. А може и  артиста да има фирма, която ще рекламира в списанието напълно безплатно..

Императивната цел: ежедневници на теми – наука и знание, изкуство и култура, хоби и почивка, изследовател/ туризъм, смях и клюки, мода и стил, работа промишленост и производство, деца,  нощен живот и др.

Като това са тематиките имената няма да са така соц. насоченост както ни упрекнаха вече.. Тази цел е да не кажа недостижима, но мечтана и желаем да я постигнем, ще говорим с другите безплатни електронни списания, за да се обединим ако нямат желание поне ще ги рекламираме при нас.

Всички списания ще се разпространяват безплатно, като хостовете им ще имат право да си слагат реклами в страниците със разпространението на списанията.

Благодарности на: makros, spybg, Stefoto, Vrednia и на всички, които ще се включат в инициативата..

Ако имате въпроси, препоръки или просто искате да оставите коментар тук е мястото оставате коментар за да разберем какво мислите.

Логото понеже се харесва на английски така ще стои в списанието…

Нещата със представянията в интервютата.

Има начално меню, което ще води до артистите и на всяка страница и home бутон който ще връща към него. Списанието ще бъде с много страници, а който иска да си печата.. Ще е в два формата А4 право и А4 легнало. Първите една, две страници на артиста ще е интервюто, профила му и рекламите, които иска да си направи на фирми, предоставящи картинките или своя фирма. След това, е копие на чуждестранните списания, една поредицата от големи снимки на неговия арт без реклами. Ако творбите са по-малки, такива ще ги поместим и ще ги декорираме, ако не е декорирано. Целта е твореца да се представи както трябва за потенциалният работодател, който ще разглежда профила ви в списанието. По 1, 2 арта на страница, колкото страници ви излезе арта ако ще да е 100, ще направим списанието 1000 страници ако трябва.. Ако не ви се дава голям арт, ще му сложим малките.. Ако някой ни попита искам голямо ви свързваме с него и вече вие се уговаряте условия или пари, нас това не ни интересува.

Даваме неограничен брой страници в списанието, колкото искате да покажете толкова. Препоръчително е по 1 арт на страница. Като първата страница е тази с интервюто. Стила и начина на подредба го определяте вие. Желателно е 1440x900px, 300 ppi res, tiff, lzw compression, rgb, другите изисквания са поместени в самите интервюта.

Ще има участници и от други стилове не само дигитално изкуство.

Ще се популяризира Българската природа.

Списание “Муза

организира КОНКУРС:

Презентирайте вашето изкуство било то: традиционно (на не използващо компютри), скулптури, живопис, нестандартно, 2д, 3д, уеб, музика, графити и всичко което не сме споменали…

Изпратете ни заявка и ние ще се погрижим хората да го забележат!

Даваме неограничен брой страници в списанието колкото искате да покажете толкова. Препоръчително е по 1 арт на страница. Като първата страница е тази с интервюто. Стила и начина на подредба го определяте вие.

Не може хубавите неща да стоят само във форумите. В чужбина го правят защо не и ние? Всичко ще с публикува на този и на други сайтове за изкуство, 2д, 3д, музика, които ще излизат наскоро, а най-добрите неща ще сложим в онлайн интерактивни списания, като пример едно от тях насочено за култура и изкуство е наречено “Mуза”. Затова ни е необходимо вашето разрешение – ако попълвате значи се съгласявате с условието вашите работи да бъдат публикувани на различни места за популяризиране на изкуството в България. Така ще има място, от където хората ще могат да се свързват с вас!

Така че, който иска да си показва творбите, няма значение от опита, да попълни краткото интервю то е стандартизирано под формата на анкета, за да въведем систематизиран подход. След това се свържете се с нас, за да ви направим индивидуално допълващо интервю и да обсъдим въпроси относно представянето вида на страницата, рекламите, музиката, която ще има и въобще всичко свързано с вашето представяне.

Първа стъпка:

Анкети. Може да изберете просто една от тях след попълване да ги изпратите или на sinmania@abv.bg или на skype: sinmania. И ще ви свържа с останалите в група за обсъждане на решения свързани със списанията:

http://neykovi.royalsbg.com/2d.doc

http://neykovi.royalsbg.com/art.doc

http://neykovi.royalsbg.com/interview_3d_bg.doc

http://neykovi.royalsbg.com/photography.doc

http://neykovi.royalsbg.com/web.doc

http://neykovi.royalsbg.co/graffiti.doc – графити, freerun, hiphop, dj, beatboxing etc..

За безплатна реклама на фирми и други:

http://neykovi.royalsbg.com/reklama.doc

За други творци, които не сме споменали по-горе вземете интервюто за арт, и го перефразирайте за вашата дейност, свържете се с нас ако трябва, ако имате нещо да кажете за историята на България, обичаи и традиции също:
http://neykovi.royalsbg.com/art.doc

Засега това са анкетите. Съжаляваме, че не са уникални нито перфектни, защото така ни се улеснява работата. След като попълните тези форми, ще можем само с няколко въпроса да Ви направим уникални, каквито сте!!!! Така че хващайте, попълвайте и пратете на емейла. За въпроси коментари оплаквания всичко: sinmania@abv.bg и skype: sinmania

А ако желаете да се включите само във вземането на решения без изпращате нещо пак пишете на skype: sinmania щe ви добавя в групата, в която всяка вечер след 7 часа работим за по-добро бъдеще на страната ни.

Цел: Популяризиране на изкуството и културата в България!.

Искаме места, в които да виждаме новостите в изкуството, модата, 3д, 2д и т.н. за България и малко за чужбина и да са на Български език, да предложим алтернатива за децата от наркотиците! Ако все още си мислите че има уловка намерете я. Който иска да помага добре дошъл. Всеки е поканен!

сп. “Mуза” е безплатно за всички!

Когато помагате не мислете че го правите за някой, а за вас! Не желаем никаква публичност за авторите на проекта, освен разпространение на продукта, който е общ. Мислете за нашето списание и по-скоро вашето – като open source projet – проект с отворен код, като нашата малка Тед общност. Списанието застава твърдо зад CGART, 3dbg, graphilla, Vision, flashbg, 359hiphop и многото нови сайтове за уроци както и всички други, които правят нещо по въпроса и ще ги подкрепи със все сили! Списанието е просто израз на възмущението ни от ежедневието: работа постоянна експлоатация и за капак като се приберем в къщи, в малкото свободно време се наслаждаваме на някакви ужаси (не визираме прекрасните предавания за танци, знания и други малки изключения.)

Списанието ще е личен поздрав за господата, които изобразяват България като тоалетна.. В него ще се показва един арт мишмаш, от всичко полезно, образователно, красиво в и около България, като няма да критикува, редактира и изпуска събитие. Подбора ще се прави в специални броеве, които ще са притури към списанието, но и там няма да има критики, а само показване. Не може да махат народните танци от програмата и хората частно да се записват на народни танци за да научат малко за народа си и да знаят поне едно хоро на сватбата да изиграят. Ще се популяризират всички малки общности и клубове, спортни танци, хипхоп младежки организации всичко интересно, културно и образователно.. Ще покажем че България не е само тоалетни!

За работодателите:

Вижте списанието изберете си артист и му дайте работа така можете да помогнете, а ако предлагате работа ще сложим безплатно обявата ви!

Всичко се разпространява на други популяризиращи медии, с предварително допитване и разрешение на авторите разбира се!

Фирмите, които помагат ще бъдат безплатно рекламирани в списанията.

Хостинги които рекламират – разпространяват списанията имат право да си добавят, банери около тях както и каквото искат в страниците си. Като ще бъдат добавени на последната страница на списанията като разпространители с връзка – под формата на банери.. Може и анимирани!

Списанията са за всички общности, безплатни са, без разделение и ограничение.. Насочени са към всички Българи и са непрофесионални.

Ще се толерират дори и чужденци помагащи за популяризиране на Българското!

Поредицата списания няма да проповядва нито да изнася патриотични речи единственото е че ще показва материали, които сами ще говорят за качеството на българите и нека света си направи извод!!!

Това е лично мнение на списанието, който го споделя е добре дошъл. Ще вземам идеи от всякъде и ще продължавам да бачкаме докато инициативата доведе до резултат. Проектът е хоби през свободното време на повечето. Като продукцията, която се качва ще е от сърце, не претендира да е качествена или професионална.

Всеки може да попита работодателите си и фирмите, за които е работил дали може да публикува творбите, които е правил за тях, срещу безплатна реклама на фирмата в списанието. Така няма да се ограничават артистите само с нещата, които правят за удоволствие. И дори фирмите да му откажат не е проблем, просто трябва да се пробва.

Най-интересното е, че страницата на твореца ще се обновява и ще бъде нещо като виртуална постоянно обновяваща се автобиография. Ако примерно не му харесва дизайна или има грешки, само казва. Ние махаме, заместваме, режемSmile.

Image and video hosting by TinyPic

Advertisements

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: