Терапия с цветя бе приложена върху децата с увреждания в с. РудникТерапия с цветя бе приложена върху децата с увреждания в с. Рудник

Терапия с цветя бе приложена върху децата с увреждания в село Рудник, община Долни чифлик.
В социалното заведение се изпълнява програма по проекта BG051PO001-5.2.03-0002-С0001 – “Разкриване на център за социална рехабилитация и интеграция към ДДМУИ – с. Рудник”. В центъра, който отвори врати в началото на декември м.г., специалистите работят с 35 възпитаници. Проектът се изпълнява в партньорство между община Долни чифлик и Сдружението на младите психолози в България. Стойността му е 171 222 лв.
Терапията, която започнаха експертите от сдружението, е широкоизвестна. Тя се практикува от древен Китай насам. Става чрез допир – директен или индиректен до растения. По този начин тялото и най-вече духа се освобождава от негативната енергия.
Терапията започна в края на април и началото на месец май 2010 г., когато в двора на социалното заведение в с. Рудник, доброволците от Сдружението на младите психолози в България, децата и техните възпитатели засадиха цветя – латинки, лилиуми, момини сълзи, теменужки, карамфили и овошни дръвчета, бе съобщено на пресконференция. Целта е социална интеграция на децата в риск. След това – всеки ден малчуганите се грижат за цветята – поливат ги. Не всички възпитаници на социалното заведение могат да участват в това начинание, поради спецификата на своето увреждане. Целта е обаче, сред природата и уханието на цветята те да се чувстват по-добре, да се увеличи производството на хормона на щастието – ендорфин, обобщиха от Сдружението на младите психолози в България.

На снимката – възпитатели и децата от социалното заведение се грижат за засадените цветя.

Advertisements

Posted on May 28, 2010, in Новини and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: