Варна откри новия басейн “Делфини”


Варна откри новия басейн “Делфини”
Варна откри новия басейн "Делфини"

Днес 12 май от 12,00 бе открито 12-то спортно съоръжение, инициирано от община Варна през епохата Кирил Йорданов.

По думите на водещия гостите присъстват на едно уникално събитие. “Спортните обекти никнат един след друг като гъби.” Румен Генов, журналистът-водещ от БНР – Варна помоли гражданите да участват в загадката –

“Кой поред е този спортен обект?”

А наградата беше едномесечен безплатен билет за басейна. След твърде дълга лутане, гадаене и налучкване на журналисти и граждани – млада варненка, съвсем случайно каза числото 12. Тя моментално спечели наградата, която беше връчена от Петър Пасев, шеф на Дирекция “Спортни имоти” към Община Варна.

Новооткритият басейн е 25 метров, 12,5 м широк и дълбок 1,30 – 1,80 м. Тази неголяма дълбочина е съобразена с обучението на малки деца.

Таксата за ден е 3 лв, а Румен оповести, че в плувния басейн, освен уроци по плуване ще се провеждат и други занимания – водна аеробика, водни велосипеди, както и курс за възрастни /бел. авт. – явно Кметът се е погрижил и за своя електорат/. Съоръжението е с цена 2,3 млн лв. В басейна вече упорито тренират и деца – медалисти от Републикански състезания.

В своето слово г-н Кирил Йорданов обяви, че голяма част от ремонтираните и новопостроени 12 спортни обекти са от публично-частно партньорство. Съвсем мимоходом той спомена и за борбата с дупките по пътищата, защото “ние вече влизаме в ритъма на нашия град”.

На рязането на лентата присъстваха шефът на “Акватек” г-н Вълев, Николай Апостолов – Председател на Общински съвет – Варна и Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който отслужи водосвет на спортното съоръжение. Той каза, че този обект ще спомогне не само за физическото, но и за духовното здраве на варненци.

Светлин Великов

информацията е предоставена от: http://nationalistbg.com/readarticle.php?id=1982

Advertisements

Posted on May 13, 2010, in Новини and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: