Форум за развитието на хидромелиорациите ще се проведе в Дългопол


Форум за развитието на хидромелиорациите ще се проведе в Дългопол
Градът ще е домакин на събрание на Сдружението за напояване „Камчийска долина”, на което се поканени министрите на земеделието, околната среда и на икономиката

Форум за развитието на хидромелиорациите ще се проведе в събота в Дългопол. На него ще се разглежда стратегията за развитието на сектора до 2020 г. и икономиката на поливното земеделие.
Той ще е част от Общото събрание на Сдружението за напояване „Камчийска долина”. Мероприятието ще се проведе в читалище „Никола Вапцаров” в Дългопол, като началото ще бъде дадено в 10,30 часа. Покани са изпратени до министрите и техните заместници на: земеделието и горите, околната среда и водите, и икономиката, енергетиката и туризма, народни представители, както и до областния управител Данчо Симеонов, и до директори на държавни структури от отрасъла във Варненска област. Ще присъстват и едни от най-големите капацитети в България, работещи в сферата на земеделието и в частност – поливното земеделие: академик Атанас Атанасов и проф. д-р ик. н. Пламен Мишев.
На форума специално внимание ще бъде обърнато и на перспективите за развитие на земеделието и ползването на водите в контекста на глобалното затопляне. Освен това ще бъдат направени и презентации, от водещи български специалисти в сферата на аграрната икономика и генофонда на българското земеделие
Сдружение за напояване „Камчийска долина” обхваща площ от 20 300 дка. То се намира в едноименната долина, която е богата на водни ресурси и има перфектни почвено климатични условия. Това са причините в този район на Варненска област да е имало развито производство и преработване на плодове и зеленчуци. Възстановяването на този отрасъл, както и неговото развитие, са основните цели на сдружението за напояване.

Информацията е любезно предоставена от: Димитър Димитров

Advertisements

Posted on April 19, 2010, in Новини and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: