Изложба за Библията – от нейното възникване до днес!


Идеята за „Изложба на Библията” идва от Германия там се прави от 8 – 9 години. Собственикът на тези уникати е германец г-н Пилц, който живее от около 10 години в България. Тя се прави за втори път във Варна.

Целта е повече запознаване с фактологията, чрез изложените експонати и намиране на  помощ от гидове, минали през специален курс на обучение. Това е възможност по един изключително приятен и оригинален начин, да се разбере как е възникнала Библията, какви са първите материали, каква е първата форма на писменост, и как човечеството е предавало знанието. Може хронологически, да се проследи дървото на живота от Адам и Ева до наши дни.

Стремежа е хората да имат правилна представа за Библията, да бъде рекламирана самата фактология и хронология свързана с нея. И че това не е една остаряла, а е актуална книга даваща отговор на нашите въпроси.

Печатницата, която е изложена като експонат, е правена преди една година от един русенски майстор по оригинални чертежи, които идват от Майнц от Германия, със съдействието на собственика на изложбата и тя е по оригинални чертежи проектирана. А от нея се отпечатват копия, на стихове от Библията, които се подаряват за радост на посетителите.

Изложбата предлага, не само визуални възприятия, но и знания около Библията, като свещените места, важни археологически доказателства, които говорят за нейната достоверност.

Англичани Алан Уилис изнася вечерни лекции за еволюцията и сътворението, като в дискусиите участват хора, които имат по-дълбоки археологически познания, владеещи семитски езици и други различни капацитети ,  интереса на които е много голям.

Това не са тълкувания, нито религиозни лекции, а просто фактология без налагане на убеждения. Като се показва достоверността на Библията и какъв респект трябва човек да има от тази книга.

Advertisements

Posted on April 3, 2010, in Новини and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: