HipHop Танци – Разтърсват ДКС – Варна


Участваха, много деца, от 3-4 годишна възраст до 25 годишни. Всичко беше като чуждестранен концерт, страхотни хореографии.

На 4.10.2002г. едно младо момче на име Георги Енчев създава в град Варна първата школа в България за Street Dance. Десет годишният му опит Street културата, позволява в школата наречена Студио за СЪВРЕМЕНЕН Уличен Танц (ССУТ), да бъдат включени освен Hip-Hop и вече разпространеният в България Breakdance, още Street Jazz и Street Funk.

В началото недоверието на много Hip-Hop фенове, че и у нас вече е възможно да се научиш да танцуваш, като в клиповете, които гледаш по MTV, не помага особенно на създателя, но леко и търпеливо ССУТ набира сила и популярност и през 2004г., то се превръща в Център за СЪВРЕМЕНЕН Уличен Танц (ЦСУТ). Като нови форми са вкючени изучаването на класически и джаз танц под формата на „Програма за Цялостно Изграждане на Танцьора”. Доверието нараства с всеки изминат ден а с него и желаещите да се занимават с това. Създават се няколко степени на трудност в обучението, което прави мотивацията на танцьорите още по-голяма.

От 2004г. започва създаването на авторски танцови спектакли, които събират публика неколкократно повече от това, което могат да поберат залите.
В ЦСУТ вече се оформя една устойчива група, която започва да ходи и на танцови състезания. От 2005г. отбор под името The Center започва да представя България на най-елитните Hip-Hop форуми в света.

Амбицията на създателя това да прерасне в едно истинско движение и начин на живот, продължава да се развива и на 11.10.2005г. ЦСУТ отваря първата си зала в град София, а месец по-късно и втора.

Създадена е една непрекъснато усъвършенстваща се система на работа, благодарение на която всеки един желаещ може да стане част от танца наречен Street Dance и която превръща подходящото отношение към музиката и амбицията в умение да танцуваш, а умението да танцуваш в професионален навик.

Годишно през залите на ЦСУТ минават над 250 момичета и момчета на средна възраст
16-17 години, като голяма част от тях остават да се занимават поне за една година. В ЦСУТ беше създадена и първата театрална Hip-Hop постановка за България, наречена „Summertime”.
Центърът работи в успешно партньорство с Държавната агенция за младежта и спорта и Община Варна, с които има редица съвместно реализирани проекти.

На 23.11.2006г. Център за СЪВРЕМЕНЕН Уличен Танц беше официално преименуван на Street Dance School The Center (SDS The Center), което все повече повече доближава формата в която се работи, до едно истинско танцово училище…

Създателят и основен хореограф в училището посещава ежеседмично всички зали в страната, като основно води тренировки във град Варна.

Тhe Center разполага с танцови зали в няколко града – Варна, София, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, а предстои да има такива и на още места.

Първото танцово училище по street dance  в България SDS The Center (www.csdance.net), предприе следващата стъпка в развитието си, като откри The Center – Children Dance School. Място, където всеки един родител може да запише детето си, ако иска то да расте във времето в което живее.
Училището е за деца до 12 години и отново е ориентирано изцяло към развитието на младото поколение чрез съвременни методики в танца.
„Обхващайки и още по-младото поколение, ние ще създадем по-голяма приемственост във всичко онова до което сме стигнали и ще продължим да развиваме
един съвременен модел не само за движение, но и
за цялостен здравословен начин на живот
при младите”, каза създателят на
SDS The Center – Георги „Гоош” Енчев.

На престижния международен конкурс за най-добрите интернет практики в света – WSA, нашият сайт спечели 1во място в света, преборвайки се с конкуренцията на приблизително 20 000 други продукта и проекта от 157 страни! Наградените ще се представят на специална церемония тази година в Монтерей, Мексико. Това се случва в различни части на света на всеки 2 години, като това е четвъртото издание.
Първият самостоятелен танцов хип хоп спектакъл в Street Dance School The Center, създаден от първите шампиони в състезателна категория „продукция” на България, стана факт. Старозагорският отбор на The CENTER – The Scary ShadowZzz смело изложи своите гледни точни за живота и социалните проблеми на съвременното ни общество. Изправени пред публиката на собственият си град, двете хореографки на спектакъла – Мария Стоянова и Анелия Апостолова създадоха събитие, чийто мащаб Стара Загора не беше виждала до момента. Продължавайте все така TSS!

Goosh и компания са поканени да изнесат мини танцово шоу, представящо хип хоп танците такива, каквито са били в зората на тази музика. Компетентността, познанието на стиловете и не на последно място самото шоу явно карат хората от ARRO да ни канят вече трети път. А ние…подобряваме рекордите си за посещаемост на клуба с всеки следващ път!

Година и половина след откриването на първият филиал на централната зала на Тhe CENTER в София, марката Pachoville вече е на разположение и в района на студентски град в столицата ни.
Хореографът „виновен” за това се казва Пламен “Pacho” Андреев – един от основните хореографи на Тhe CENTER, финалист от предпоследното световно първенство в Бремен, Германия.
Мотивацията на младият хореограф за тази нова стъпка, е да подари на многобройните жители на студентски град  купища красиви моменти и позитивни емоции по време на дългите семестри и тежките сесии, които съпътстват живота на учащите.
Екипът на SDS The CENTER поощрява тази инициатива. Нашето танцовото училище вярва, че повече изкуство и усмивки, означават по малко агресия и кавги сред младите в България. И затова можем само да си пожелаем: на добър час!

Имат и два  комикса специално за истинските фенове, организират танцови лагери, печелят регионални и международни танцови турнири.

Понятието „Hip-Hop Танц” включва в себе си множество стилове, предимно такива, които се свързват със самата Hip-Hop култура. Отелните стилове са се развили значително във времето и благодарение на развитието на самата Hip-Hop музика.

Стиловете, които предлагат са: old school, new school: Harlem Shake (Albee), C-Walk (Crip Walk), Grinding, freakingи crunking, Hyphy, Krump, R&B Lyrics

ТИ РЕШАВАШ ДО КЪДЕ…

Нещата могат да бъдат просто за забавление, но могат да стават и все по-сериозни. Нашата системата на работа ще ти позволи  да се развиваш безкрайно много или малко при необходимите условия. Всичко може да се случва по твой избор, при пълна свобода за изява и творчество. За целта са направени отделни групи, в които хората се степенуват по развитие. Ако си достатъчно добър, на нашата сцена има място за много като теб… Външните и скъпо платени продукции също залагат на артисти, чието име тепърва си струва да се подкрепи.

Това е! Последната дума е твоя!

Притежават и Виртуално училище, за тези, които нямат време: http://www.video.csdance.net/

ПОЗНАНИЕТО е проект на SDS The Center
целящ популяризирането на хип-хоп културата. В новата рубрика на сайта
може да намерите статии за произхода на хип-хопа и
теченията оказали влияние върху него, за елементите и тяхната история,
за скулптурите и комерсиализацията им също както биографични данни за
изпълнители и дискография. Рубриката ще бъде ежедневно обновявана като
посоката на нейното развитие е ориентирана към изграждането и
систематизирането на информация относно културата в лесно достъпен
архив.

SDS The Center застава зад идеята за
популяризиране на цялостния облик на хип хоп културата като част от
световната градска култура с всички нейни прояви. Познаването на
културата е ключов фактор за разбирането на всеки един от елементите в
контекста на хип-хопа. Рубриката е вдъхновена от дейността на
известният изпълнител KRS – One, който посвещава голяма
част от дейността си да разпространява и систематизира знанието за
същността на хип-хоп културата.

За контакти:
http://www.csdance.net/bg/

Участие в грандиозното шоу от около 200 деца, взе и небезизвестният рапър Мишо Шамара – под псевдонимът Big Sha, като най-невероятна изненада на целият спектакъл бе участието на малкият му син, който направо вдигна публиката. Други участници, бяха скачачи от различни Варненски групи, показващи tricking върху dubstep музика. Просто беше едно незабравимо преживяване, за млади и големи, цялата зала се изпълни с любов.

Синът на Big Sha – Lil Sha взривява
публиката в Шоуто на Слави 26 03 2010 + Линк за сваляне

http://vbox7.com/play:893598ad

Advertisements

Posted on March 28, 2010, in Музика, Реклама, Уроци and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: