Албум на месеца: "THIS IS IT" на Майкъл Джексън


01 Дек 2009

Michael Jackson - THIS IS ITТочно в полунощ на 12 октомври, една чисто нова песен на Майкъл Джексън – сингълът “This Is It”, беше разкрит пред света, благодарение на сайта на Краля на Попа – http://www.MichaelJackson.com. “This Is It” отбелязва друг вълнуващ момент в музикалната история на един от най-уважаваните артисти в света. В песента може да бъдат чути вокалите на братята на Майкъл Джексън, небезизвестните The Jacksons. Тя е част от предстоящия филма на Sony Pictures „MICHAEL JACKSON THIS IS IT”, както и от двойния диск, наименован със същото заглавие. За обложка на сингъла е използвана една от последните снимки на Майкъл Джексън, направена по време на репетициите му в Staples Center.

26-ти октомври е датата, на която Sony Music представят на света двойния албум „Michael Jackson – This Is It”, а два дни след това всички фенове на легендата на попа ще могат да видят филма, носещ същото име. Лентата ще бъде прожектирана само в рамките на две седмици.

Първият диск от тази ексклузивна колекция включва някои от най-големите хитове на Майкъл – “Billie Jean”, “Smooth Criminal”, “Human Nature” и “Thriller”, подредени в същата последователност, както и във филмовата лента. Дискът свършва с две версии на новия сингъл “This Is It”, оригинална и оркестрова.

Вторият диск предлага на феновете малко чувани и ранни версии на класиките “She’s Out Of My Life”, “Wanna Be Startin'”, “Somethin'” и “Beat It.” В диска е намерила и място наскоро откритата поема, написана от Майкъл Джексън, озаглавена “Planet Earth.”

Този двоен сет съдържа и възпоменателна брошура от 36 страници, както и невиждани досега снимки от неговата последна репетиция.

Едноименният филм ще предложи на феновете кадри зад кулисите, части от репетициите, с които Майкъл е подготвял своето завръщане на разпродадените концерти, които трябваше да се състоят това лято в London O2 Arena. Лентата проследява хронологията от март до юни 2009. За филма са използвани повече от хиляда часа снимачен материал. Kenny Ortega, артистичният директор и режисьор на шоуто на Майкъл Джексън, застава и зад диригентското място на едноименна лента.

Майкъл Джексън е най-продаваният в света музикален изпълнител за всички времена, с над 800 милиона реализирани копия.
Албумът „Thriller“ от 1982 г. , получил 8 награди „Грами”, е продаден в над 118 милиона копия – недостижим тираж в историята на музикалната индустрия.
За 50-те несъстояли се концерта на стадион „Уембли” са продадени рекордните 750 000 билета за по-малко от 4 часа.

Новината е взета от:

Advertisements

Posted on February 2, 2010, in Новини and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Your comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: